Collie roughs - news 24.02.2020 | Yaless Blue


Our collie roughs news - 24.02.2020

Máme výborné správy: naša odchovankyňa Baywatch Babe "Nelinka" absolvovala RTG kĺbov. Dopadlo to na perfektnú ! DBK A/A a DLK 0/0, čiže je zdravá ako rybka. Nelinka vyniká svojou úžasnou povahou a veríme, že jej paničke sa podaria chovateľské plányEiruška "Cassovia Baltic Sea" sa zúčastnila ďalšej výstavy - Medzinárodná výstava Bydgoszcz 16.02.2020, PL - posudzovala Tatiana Romanovskaya (BY) a Eiruška získala v triede mladých Výbornú 2 - striebornú medailu :) Ďakujem Kasia za fantastickú prezentáciu Eiry !

 



 

Za posledný mesiac sa u nás udialo kopec vecí, tie najdôležitejšie sú:

 

Zdravotné výsledky: Celý vrh C bol v januári na RTG bedrových a lakťových kĺbov. A výsledky sú fantastické ! Clark Kent "Milo"Cassovia Baltic Sea "Eira" a aj Cmukynka sú všetci traja DBK A/A a DLK 0/0, čiže perfektne zdraví ! Nemôžem byť spokojnejšia ! A ešte jedna bonusova správa, Baywatch Babe "Nelinka" bola vo veku 2,5 roka opätovne pretestovaná na očné choroby s výsledkom CEA/PRA/KAT - negatívna ! Vyšetrovala očná špecialistka B.Lenská, ČR.

 

Výstavné novinky: Krásna Cassovia Baltic Sea "Eira" sa zúčastnila Národnej výstavy (CAC) Brodnica o/Toruń - 11.01.2020 a získala v triede mladých Výborná 1, CAJC, Junior BOB, posudzoval Boris Spoljaric (HR). Gratulujem Kasii a Eiruške, ste fantastické dievčatá moje ! S Cmukynkou a mojou Ginkou sme sa dňa 25-26.1. zúčastnili Medzinárodnej výstavy (CACIB) v Nitre a obé baby si viedli skvelo. Cmukynka prvý deň v silne obsadenej triede získala Výborná 2 a splnila podmienky pre uchovnenie a vďaka výborným zdravotným výsledkom i zaradenie do najvyššej - 1.triedy chovnosti !!! Ako všetky naše sučky :) Šteniatka po Cmukynke plánujeme zrejme v roku 2021. Ginka sa prezentovala v otvorenej triede ako Výborná 2, r.CAC ! Posudzoval špecialista, pán Miroslav Kotuláš (SR). Druhý deň Cmukynka Veľmi dobrá a Ginka Výborná 1, CAC. Posudzovala Carla Molinari (PRT). Ginka je týmito úspechmi už len jeden krôčik od titulu slovenského šampióna !

 

 

Na stránke collie-online sa naše dve odchovy - Belmondo a Billion Stars in Eye "Maggie" stali hviezdami online kalendára - veľmi sa tomu tešíme, že si ich vybrali medzi 12 najkrajších kólií. Pridala som všetky svoje články o turistike, ktoré som celý minulý rok písala pre časopis PES a MAČKA do sekcie úspechy. Môžete si ich prečítať. Pridala som mojim kóliám do galérií pár nových fotiek a nejaké výletné fotky do galérie Výlety Mix 2020. Navštívila som svoju milovanú odchovankyňu Dirigentku "Riri", ktorá žije na západe Slovenska a rastie do krásy ako diamant. Nejaké nové fotky nájdete v jej galérií.